God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

vrijdag 30 april 2010

Toestanden, deel 10

Als we verhuist zijn is de Oncy natuurlijk volledig out-of-date. Dit moet natuurlijk daarna zo snel mogelijk recent gemaakt worden.
Ik zet even een lijstje neer van wat onderhoudsdingen die nog moeten gebeuren na de verhuizing.

*De onderhoudslijsten afwerken. Voor na de verhuizing, artikelen met WADW/Twijfel krijgen nog een week om te verbeteren. Daarna volgt er een "Niet goed-hoppeta-weg-ermee" procedure als de artikelen nog steeds niet goed genoeg bevonden zijn. De WIU artikelen krijgen hetzelfde proces, maar ik vind dat er dan na de WIU geen WADW moet komen. I.p.v. dat, direct weg.
*De OMGWTFBBQW000000T!!! Lentepieper 2010, mede mogelijk gemaakt door Køtt K. Loterij, Alsanico, Badeendenclub Oncyclopolis, Verhuizingsclub Moef it, GUNANK en Späm, zo snel mogelijk opzetten.
*De afbeeldingen van UnCommons terugjagen naar de Oncy, indien nodig.
*De verloren gegane bewerkingen indien mogelijk terug zetten wanneer gebackupt zijnde. Ieders persoonlijke taak.
*Forum up-to-daten.
*De projecten een beetje bijwerken.
*Wat verdere dingen.

Toevoegingen kunnen hieronder in de commentaarsectie.

woensdag 28 april 2010

Toestanden, deel 9

Het duurt inderdaad langer dan gedacht/verwacht, want men was weer eens naïef over de grootte van de Oncy. Serverhouder dacht dat zo'n 54mb wel zou volstaan. Niet dus. Nu staan we voor een dilemma, gaan we meer betalen, gaan we de afbeeldingen (die toch wel het meeste geheugen vol vreten) via Carl doen en Uncyclomedia Commons, of zullen we weer bij Carl blijven waardoor er uiteindelijk gewoon niets gebeurd is en de onderhoud allemaal weer bijgehouden moet worden? Geduld zal beloond worden...hoop ik.

zondag 25 april 2010

Toestanden, deel 8

Dames en heren, mag ik u het heugdelijke nieuws vermelden (wat is dit voor vage zin...) dat de upload van alles en nog wat klaar is? Nee? Jammer. Weet je wat, ik doe het toch, aangezien ik het nu al gedaan heb. Het is dus klaar, de verhuizing is dus voltooid, jippie. Nu moeten er dus nog wat dingen afgerond worden. Als deze dingen klaar zijn, zal ik op het forum van de Oncy, én alhier het startsein geven voor de onafhankelijk verklaarde Oncyclopedia Neerlandica 3.0. Vanaf DAN is de kust veilig en kunt u weer vertrouwelijk bewerken.

P.S.: 3D achtergronden... 4D lijkt me wat mogelijker met een vleugje levensechte verschijnselen die door het beeldscherm zullen gaan kruipen, het beeldscherm wordt vloeibaar, de handen kunnen erdoorheen...deze zullen opgeslokt worden door het wikipediamonster en uhuhuhuuhu... ik walg van die gedachte. Nu kunnen we tenminste strijden!

vrijdag 23 april 2010

Toestanden, deel 7

Men is nu bezig met het trekken van de laatste loodjes. Nu is te merken dat de Oncy totaal ontwricht raakt. Afbeeldingen werken plots niet meer, pagina's komen in HTML-layout voor, niet goed uitgelijnde bewerkingslinks, het is chaos. Nu moeten alleen de afbeeldingen nog erop. Ik geloof dat het nu gebeurd. Be patient.

woensdag 21 april 2010

Toestanden, deel 6

Nu hoor ik dat de backup op 20 april is gemaakt. Verwarring en onduidelijkheid is het, maar voor de een is het tevens een positief geval. Dat u het weet. De afbeeldingen moeten nu nog komen.

dinsdag 20 april 2010

Toestanden, deel 5.5

De upload is nu zodanig gevorderd hoor ik, dat alleen de afbeeldingen en verdere bestanden alleen nog geüpload hoeven te worden! Daarom lijkt het mij nu de laatste kans om uw werk dat na 13 april gedaan is nog ergens anders op te slaan.

Toestanden, deel 5

De verhuizing gaat langer duren. Het was gepland dat we vorig weekend zo klaar zouden zijn, maar door al het gezever van wie het zou doen en wie niet met nu nog eens een missend zip-bestand dat cruciaal is voor de overzetting gaat dit langer duren dan verwacht. Wanneer het wel klaar is kan ik niet zeggen. Dat krijgt u dan wel te horen.

zondag 18 april 2010

Toestanden, deel 4

Ik denk, ik denk, de Oncy is er nog, maar ik hoor dat de overdracht nu aan de gang is. Wellicht zal de Oncy niet plat gaan? Nee, we gaan wel plat. Wellicht kort? Alleen zie ik nu al bewerkingen vanaf 13 april verloren gaan... al gauw rond de 200/100 ofzo. Hopelijk heeft men het door, want er zitten wat dingen tussen die wel blijvertjes zijn maar nog opgekrabbeld moeten worden.

Wachten. Men hoopt dat alles na dit weekend klaar is. U hoort nog van mij.

zaterdag 17 april 2010

Toestanden, deel 3

De Oncy is nu plat. Of niet. In ieder geval, Johan Cruijff, onze filosoof zegt: Elk voordeel heb z'n nadeel.

Ik hou jullie maar even weer up to date met een berichtje van de stand van zaken.

Er is goed nieuws: We kunnen verhuizen! Alles is paraat, klaar, het kan niet lang meer duren. Denk ik. Alleen is er slecht nieuws... niemand kan/wil het doen. Marco en Rongo zijn te druk bezig met andere dingen en verder zijn wij (ik, Henning en DG) wat te n00b om de verhuizing op ons te nemen aangezien we er geen verstand van hebben. Recentelijk is Vsotvep nog gecontacteerd, of wellicht kan iemand anders in onze directe omgeving (Pepper?) de klus klaren - we weten het niet. In ieder geval staat de boel te trappelen om op vrij landgebied te komen en om de Oncy weer vrij te maken zoals het toen ook was...oude tijden ook...

vrijdag 16 april 2010

Toestanden, deel 2

Als ik zo de mailbox doorkijk, lijkt het mogelijk dat de verhuizing ook mogelijk is zonder dat de Oncy plat hoeft. Nu is nog steeds niet duidelijk wanneer het gaat gebeuren, net zoals wanneer de backup gemaakt is. Sla dus in ieder geval de bewerkingen die je maakt alsnog op, voor het geval dat. In ieder geval merk ik dat de Oncy nu opeens (op IE!) verdomd snel geworden is...toeval?

dinsdag 13 april 2010

Toestanden, deel 1

Tijdje geleden zeg, het laatste bericht hier...goed. Zoals u ziet is de Oncyblog dermate veranderd, dat u het oude niet meer kunt herkennen.

Voor de zekerheid, er was een zeer belangrijk bericht op de Oncy gepost en ik herhaal de forumpagina voor de zekerheid nog éénmaal.

----------------------------------------------------------------------------------

Ugh, uch, goeiedag, mijn medemensch. Oncyclopedisten, alle macht aan generaal Zondag.

We zijn allemaal zat aan het worden. Ja, veel zuipen en drinken. Ja, dat doen we allemaal. Water/frisdrank en zuiveldingen natuurlijk. Bier is uit den boze, maar wijn mag nog wel, althans, voor kindertjes onder de 50 jaar is het ook verboden. Naja, het gaat helemaal nu niet om drinken en dronken over straat lopen d... wat zeg ik, ''lopen''? Nee, slingeren! Zo over straat slingeren dat je niet eens de taxi kan bellen van vreugde! Nee, even serieu... eh, het-woord-dat-niet-genoemd-mag-worden.

Als u de Oncy de laatste tijd heeft gevolgd zal het wel eens voorgekomen zijn dat de Oncy regelmatig niet te bereiken was. Problemen met de server, bleek. In het begin ging het goed, maar nu ging het dramatisch. De admins hebben erover beraadslaagd, en men is eruit gekomen dat de Oncy plat moest, om alles over te gooien naar de andere boeg. Jawel, we gaan verhuizen. Oncyclopolis blijft onze plek, alleen zal Oncyclopolis verhuizen. M.a.w., we krijgen als alles goed gaat een nieuwe server. De Oncy zal er voor een aantal dagen (minder of meer, who knows?) uit liggen. Ja, ik heb ook een zeer goed voorspelvermogen, maar dit is geen voorspelling. Dit is een waarh... ehm, nog-een-woord-dat-niet-genoemd-mag-worden. Wij zullen onze God/Keizer/Watdanook Allemachtig Carl een laatste (?) eer bewijzen door hem uit te zwaaien aan de kade van Canada. WIJ ZULLEN WEER ONAFHANKELIJK ZIJN!

Waarom zijn wij uiteindelijk tot deze beslissing gekomen:
*We worden helemaal gek van deze problemen
*We worden helemaal gestoord van deze problemen
*We worden helemaal wanhopig van deze problemen
*We kunnen absoluut niet werken onder deze problemen
*Het is helemaal niet leuk (duidelijk toch?)
*De Oncy hoort niet plat te liggen (een platliggende wiki die bewerkingen nodig heeft om te overleven...vergelijk maar met het rijk der dieren)

Dat de Oncy er steeds uit ligt is al erg genoeg, dus daarom dit bericht, bereidt u voor voor een tocht over de zee met hoge golven, walvissen die tegen de romp rammen en een driekoppige waterdraak die ons schip teistert, maar voor ons fictief is. Ik raad u wel aan om alle bewerkingen die NU gemaakt zijn, elders op te slaan, want de backup kan zo meteen of over een dag/paar dagen gemaakt zijn, als het goed blijft gaan. Ben ik wat vergeten...euh...oja. Dit wordt weer ouderwets oorlog voeren in ons eentje en nu de Koreanen de stuipen op het lijf jagen met het feit dat wij nu ook onafhankelijk zullen zijn. Een goede mogelijkheid voor de FO medewerkers en onze nieuwe Oncyclopedische strijdmacht om op neutral...nationali...vertrouwde doch heilige grond bezig te zijn. Dus, we hopen dat de serverproblemen na de verhuizing een stuk minder en zelfs helemaal OVER zullen zijn. U bent allen gewaarschuwd.

----------------------------------------------------------------------------------

Dit stond er dus. Het zegt genoeg. Er stond onder dat u dit blog in de gaten moet houden voor verdere ontwikkelingen in de zaak. Nou, u wordt op de hoogte gehouden, mochten er plotselinge vorderingen of problemen komen. Uiteraard komen wij ook met bericht als de verhuizing klaar is.

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!