God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

donderdag 16 juni 2011

Blik in de halfkeuken van het werk van een Oncyclopedist

De wekker gaat om kwart over negen. Het is veel te vroeg. Ik doe mijn ogen open, kijk naar de gesloten gordijnen, denk aan de lege agenda en ga weer slapen. Inmiddels, half één, het is veel te laat. Ik doe mijn ogen open, kijk naar de nog steeds gesloten gordijnen, denk aan een agenda met één punt erin en denk: "Køt, hier heb ik geen zin in." Ik ben geneigd om verder te slapen, maar nee, ik ga opstaan, naar beneden, rechtstreeks richting de WC, brood klaarmaken. Heel simpel, alleen wat boter en hup wat hagelslag eroverheen omdat strooien nu eenmaal sneller gaat dan smeren. Drinken erbij en naar de werkplaats boven.

De barak, bijna te noemen, met alles erop en erin wat nodig is. De computer gaat aan, de chat gaat aan, de mail wordt gecheckt, er wordt een rondje gedaan bij de vaste websites en ik zie: irritante scholieren die het verdienen om gebasht te worden. De tactiek van geen genade is het snelst. O, wat is hier nu, één die zich als een über-idioot gedraagt... ban van een jaar, maar gelukkig wordt dit ook weer vergemakkelijkt door zelfgemaakte van-tevoren-gemaakte sjabloontjes die ik in één muisklik kan laten verschijnen. Nou, tijd, reden en tijdsduur invullen en SHIFT+ALT+S dan maar weer, omdat ik geen zin heb om continu naar die opslaanknop te moeten gaan scrollen. Ach, ik moet toch ook wat.

Inmiddels, om twee uur, na alle hageltjes van het brood gegeten te hebben is het brood zelf aan de beurt, maar niet nadat ik de TV aan heb gezet om hetzelfde saaie geneuzel wederom aan te moeten zijn. Er is nog een stukje van het journaal, meh, heb ik al gezien. Kinderprogramma's, bah. Bel nu en u krijgt twee gratis... nee dank u. Amai zenne, plopperdeplop, nee. We have to apologise... nee, ook niet. Hoe sloop je een brandweerwagen... al gezien... doe eens zitten dan voor de baas... meh...honden, nee. Hersenloze monotone herrie...nee. Heel erg slechte niet leuke voice-over-kinderseries met irritante lachbanden. Wie kan hier nog naar kijken... dan was Boes nog leuker. Hee... tennis. Booyah. Bezoek Kroatië... nee. In der Natur ist kein gesloss.. nee. Nee, er is geen drol op TV, dus die gaat weer UIT.

Ach, ik ga maar eens naar buiten toe, maar niet voordat ik mijn rondje nog eens doorgelopen heb. Is er nog nieuws, nog bewerkingen die teruggedraaid moeten worden... ja, één. Wel, gordijn nog even open doen en opdonderen dan ma...o wacht, het regent. Nou. Dá's jammer. Maarja, buiten was er al geen donder te doen. Dan maar bezig met het rondkijken voor dingen in Apeldoorn. Niemand weet ook iets... pff.

Op een paar pannenkoekenhuisjes, bezienswaardigheden en andere attracties, ist da nichts. Dan maar verveeld door streetview, maar niet voordat ik snel soep heb gemaakt door een kop te nemen, het soeppoeder erin te doen en deze onder de hete kraan te zetten. Scheelt tijd voor het opwarmen onder de waterkoker.

Inmiddels - 6 uur, etenstijd. Meh, dan maar nog de overgebleven resten van het gisteren gehaalde Chinese eten dan maar eten.

Na afgewassen te hebben en ijs te hebben genomen als toetje, is het weer tijd om het rondje te gaan doen. Er is weinig tot geen nieuws. Dan maar op andere dingen rondkijken. Ach kijk, jaarcijfers. Altijd wel leuk, somehow. 2007, 500 artikelen, 2008, 1000 artikelen... 2009...1500 stuks, 2010...net aan 2000... en nu... half 2011.. 2155. Ik zie een dalende lijn, er is verlies in de koerzen, en de Hebreeuwstaligen hijgen ons in de nek qua aantal. Nee, 2010 was een rampjaar voor de artikeleneconomie. 2011 belooft ook niet veel beters, maar ach, beter één nieuwe actieve gebruiker dan helemaal geen in een jaar. Dat zou wel heel zielig zijn. *zucht*

Nou, inmiddels 11 uur, ik ga maar eens het rondje een keer doen. Er is wederom weinig nieuws. Dan maar een spel doen, als er tenminste een leuk spel is. Dit zo doorgaande tot half 1, dan sluit ik af met een verveeld gevoel, na zowaar nauwelijks gechat te hebben... o wacht, de antivirus meldt dat 'ie nog eens een trojan verwijderd heeft. Nou, Mekkafie doet z'n werk weer prima. Hup, uit dat ding, en radio luisteren tot half 2 om dan pas om 4 uur echt in slaap te geraken...

1 opmerking:

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!