God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

woensdag 12 augustus 2009

Humor, een serieuze zaak


Het begrip "humor" wordt overal en door ieder individu anders geïnterpreteerd. De een houdt van satire, de ander van galgenhumor. Er zijn er bijvoorbeeld die houden van Amerikaanse lachsoaps. Hoe iemand andermans humor interpreteert is ook zeer verschillend, dat heeft iedereen wel al eens gemerkt. Humor kan gebruikt worden om mensen aan het lachen te brengen, om argumenten vanuit een komische invalshoek te onderbouwen, om mensen te overtuigen en om -ietswat negatief- mensen ermee te tarten.

Op Oncyclopedia is de humor erg gevarieerd. De humor kan opgezet worden door rekening te houden met actuele gebeurtenissen of kan een parodie zijn op andere websites (Wikipedia...) of bekende personen. De teksten daar kunnen kinderachtig, puberig of bloedserieus zijn, allemaal in hun eigen context (met een reden natuurlijk). Misschien zijn bloedserieuze teksten moeilijk te relateren met humor, maar het kán! Zie Oncyclopedia en klik maar op "willekeurige pagina".

De site is een wiki (zoals Wikipedia), dat wil zeggen dat iedereen de site kan bewerken. Dat bewerken gebeurt met gezond verstand, goede opvoeding en goede humor. En men kan een stap verder doen door er zich helemaal gratis in te schrijven. Geen spam, geen pop ups, geen storende reclame langs de pagina's... Lacht uzelf krom en draagt misschien bij aan de site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!