God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

zaterdag 15 augustus 2009

Je schrijfstijl

Best belangrijk om te weten. Als je namelijk je eigen stijl niet kent, hoe kan je dan consistent schrijven?

Bij sommige mensen is het overduidelijk.

Neem Lambic. Waarschijnlijk onze belangrijkste collega, als het op artikelen aankomt. In bijna al zijn artikelen hebben een paragraaf met als titel "'t Misverstand". W. Druyff is een vaak terugkerend personage en (in een mildere vorm dan op OP's) zie je een geweldig verhaal, maar is het even puzzelen wat de boodschap is (of is dat het Vlaams?)

Het is dus meteen duidelijk als je een Lambicerie leest. En hoewel mijn schrijfstijl minder... onderscheidelijk (Van Dale Alarm!) is, zijn er wel enkele eigenschappen.

Zo parodieer ik meestal het onderwerp zelf en iets anders waarvan het hoofdonderwerp een eigenschap vertoont. Zo is Zweeds net als Engels een ratjetoe, Bretons net zo belangrijk als Latijn en Willem van Oranje was ook bekend als Che.
Vraag mij om een taal te construeren en ik neem het heel serieus (Humor is een serieuze zaak.) Ik heb op een andere site eens 47 bladzijden teruggebladerd zodat ik geen quatsch zou praten.

Reageert allen, Oncyclopedisten, en vertel jullie schrijfstijl. Als je er lang over moet nadenken, bewijst dit een goede vraag.

Of had je daar een uitdaging mee?

1 opmerking:

  1. Het niveau van de oncy ligt wel hoog, wat goed is. Wikipedia is immers de parodie op ons en we moeten keer op keer hen overtreffen. Dat zou niet gaan als er een tekst binnenkomt op het niveau van een 9-jarige :P

    BeantwoordenVerwijderen

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!