God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

donderdag 2 augustus 2012

Onlympisch Nieuws

Ringen4Uptime
Geachte Onlympioden,

Even kort een kijkje achter de schermen (en achter het schermen) bij Schrijver Dezes. Wel, schrijver dezes dacht eens sportief te zijn, in plaats van continu achter die laptop te zitten nietsdoen om eens verandering te brengen in korte afstand-fietstochtjes voor kleine dingetjes. Nee, schrijver dezes besloot een paar weekjes terug om lange afstandfietsen eens te gaan proberen. De Goochelmaps zei dat schrijver dezes ongeveer 45 minuten moest doen per fiets over een bepaalde route van A naar B. Nu is de conditie van schrijver dezes nu niet bepaald geweldig, en deed schrijver dezes er 57 minuten over. Nu, in het kader van het Onlympisch geneuvel zou het een amateuristische wanvertoning zijn (zeker in het kader van het traagfietsen, waar net juist sinds dit jaar de zijwieltjes zijn afgeschaft) en schrijver dezes nog een hoop voor de boeg heeft om dit "minimum" te bereiken (De Goochelmaps liegt overigens wel vaker, dus betrouwbaar is het niet i.v.m. stoplichten en irritante families die met z'n allen naast elkaar rijden en weigeren opzij te gaan), maar goed: het gedoe is al een tijdje onderweg, en nu weten we dat de Onlympische Spelen onder meer de volgende sporten bevat: touwtrekken, koekhappen, kleihertschieten, hinkelen, polsstokverspringen, kruiwagen estafette, ladderklimmen, bordwerpen (ook wel bordsmijten genoemd), massasprint, baanwielrennen voor tandems (en meerdere zadels), skelter, eenwieler, foebele, korfbal, bowlen, waterglijbaanbobslee, treinsurfen, waterpolo met haaien, enkel synchroonzwemmen, onderwaterdammen, waterval-schoonspringen, surfen op het web, schoonzwemmen, extreem strijken, winkelwagenracen, iemand porren met een lang scherp stuk metaal, hoken, flikflak-krak, jenga en nog wat andere sporten.
Goed, de deelnemers winnen vrolijk hun gouden, zilveren, bronzen en loden medailles, de doping in de vorm van varkensteelballen (testosteron is goed voor de opwinding enzo, aloude techniek die men vroeger ook gebruikte, alleen nu een beetje vergeten), EMO (om het bloed sneller te laten stromen enzo) en nog wat meer spul blijft vrolijk thuis (anders komen die mannen met die witte pakken enzo bij hun thuis eens rondvragen).

Dan nu, de ultieme essentie en het moraal van dit bericht is: SCHRIJF!!!

2 opmerkingen:

 1. Waarover ik me al vele jaren verbaas is dat naast het snelwandelen het traagwandelen nog steeds geen Olympische tak van sport is. Het zal zeer waarschijnlijk voor de liefhebbers van atletiek een aangename gedachte zijn dat ze nog langer van hun favoriete sport kunnen genieten. Als men er van uitgaat dat de 50 kilometer die als langste afstand bij het snelwandelen geldt ook als afstand voor het traagwandelen geldt, dan kan men begrijpen waarom het wereldrecord in het traagwandelen op precies drie├źndertig jaar staat. Met dien verstande, dat de recordhouder daarbij ook meteen de geest gaf.

  Dat heeft echter niet mogen verhinderen dat de toeschouwers van een mooie sport hebben mogen genieten.

  Er gaan nu ook stemmen op om het laag- en kortspringen tot Olympische sporten uit te roepen.

  Pogingen om bij het kogelstoten niet de werper van de verste maar de kortste afstand tot winnaar uit te roepen, zijn gestrand wegens verbrijzelde tenen van de beoefenaars van deze tak van sport.

  Filantropius

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is het maar net. Het valt ook onder de 'endurance'-sporten waarvoor een ijzeren uithoudingsvermogen en wil van hier tot Tokio voor nodig is. Winnen is tegelijkertijd niet belangrijk, aldus grote vriend Pierre de Coubertin, het meedoen daarentegen wel...

  BeantwoordenVerwijderen

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!