God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

dinsdag 15 september 2009

Ácoùr iloùm ditêad!

Ofwel:
Weer een bericht!

Ja, maar even een titel in het Bretons, om even een sneak peek in het artikel te geven. Toch best jammer dat er in de notendop evenveel aandacht aan wordt besteed als in Frankrijk. Het bestaat, we ontkennen het niet, maar voor de rest... ach, wat geeft het, 't is toch genoemd!

Dan zo'n beetje het onderwerp van dit bericht, het Ministerie van Buitentaalse Zaken, zoals ik het nieuwe idee van onze Britse collega Siddhartha Wolf heb gedoopt.
Het Ministerie van Buitentaalse Zaken, of the Foreign Office is voornamelijk een vertaalkantoor. Roemenië, een van Lambic's meesterwerken, is geëxporteerd naar de Uncyclopedia Brittanica, al lijkt het nog niet gebruikt te zijn. Sherlock Holmes is op dit moment in aanbouw.

We hebben echter last van een gebrek. Ik als middelbaar scholier spreek alleen Nederlands en Engels en kan communiceren in het Frans. Ik wil als Minister van Buitentaalse Zaken of liever Projectleider Uitwisselingsproject de taligen onder de Oncy Blog-lezers vragen zich aan te melden bij het project. Zo zou het geweldig zijn als iemand met een Joodse achtergrond Hebreeuwse artikelen kan vertalen, of als er iemand is die toevallig Fins een mooie taal vindt.

Kort om, meld jullie aan, taligen, en vertaal je rot!

O ja, het geeft niet als je alleen Engels of Duits spreekt, iedereen is welkom om te vertalen, te nomineren, te importeren en te promoten.

Nogmaals, vertaal je rot!

Of heb je daar een uitdaging mee?

3 opmerkingen:

  1. Met alle respect voor het project, maar ze geven me de indruk dat we alles voor hen doen terwijl we er zelf niks voor in ruil krijgen. Onthou dat Wikia daar weer heel veel aandeel bij heeft. Hoe meer pagina's ze hebben, hoe meer geld via Google-adsense :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij krijgen één dezer dagen een artikel over Sherlock Holmes. En als dat van dat geld waar is, geef ik ze geen ongelijk; door een samenwerkingsproject geld binnenslepen is altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, maar jij krijgt dat geld niet. Of maw. wij. Er zijn mensen die dat geld ontvangen terwijl zij het werk niet verrichten.

    BeantwoordenVerwijderen

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!