God houdt van dit weblog
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Site.

dinsdag 13 april 2010

Toestanden, deel 1

Tijdje geleden zeg, het laatste bericht hier...goed. Zoals u ziet is de Oncyblog dermate veranderd, dat u het oude niet meer kunt herkennen.

Voor de zekerheid, er was een zeer belangrijk bericht op de Oncy gepost en ik herhaal de forumpagina voor de zekerheid nog éénmaal.

----------------------------------------------------------------------------------

Ugh, uch, goeiedag, mijn medemensch. Oncyclopedisten, alle macht aan generaal Zondag.

We zijn allemaal zat aan het worden. Ja, veel zuipen en drinken. Ja, dat doen we allemaal. Water/frisdrank en zuiveldingen natuurlijk. Bier is uit den boze, maar wijn mag nog wel, althans, voor kindertjes onder de 50 jaar is het ook verboden. Naja, het gaat helemaal nu niet om drinken en dronken over straat lopen d... wat zeg ik, ''lopen''? Nee, slingeren! Zo over straat slingeren dat je niet eens de taxi kan bellen van vreugde! Nee, even serieu... eh, het-woord-dat-niet-genoemd-mag-worden.

Als u de Oncy de laatste tijd heeft gevolgd zal het wel eens voorgekomen zijn dat de Oncy regelmatig niet te bereiken was. Problemen met de server, bleek. In het begin ging het goed, maar nu ging het dramatisch. De admins hebben erover beraadslaagd, en men is eruit gekomen dat de Oncy plat moest, om alles over te gooien naar de andere boeg. Jawel, we gaan verhuizen. Oncyclopolis blijft onze plek, alleen zal Oncyclopolis verhuizen. M.a.w., we krijgen als alles goed gaat een nieuwe server. De Oncy zal er voor een aantal dagen (minder of meer, who knows?) uit liggen. Ja, ik heb ook een zeer goed voorspelvermogen, maar dit is geen voorspelling. Dit is een waarh... ehm, nog-een-woord-dat-niet-genoemd-mag-worden. Wij zullen onze God/Keizer/Watdanook Allemachtig Carl een laatste (?) eer bewijzen door hem uit te zwaaien aan de kade van Canada. WIJ ZULLEN WEER ONAFHANKELIJK ZIJN!

Waarom zijn wij uiteindelijk tot deze beslissing gekomen:
*We worden helemaal gek van deze problemen
*We worden helemaal gestoord van deze problemen
*We worden helemaal wanhopig van deze problemen
*We kunnen absoluut niet werken onder deze problemen
*Het is helemaal niet leuk (duidelijk toch?)
*De Oncy hoort niet plat te liggen (een platliggende wiki die bewerkingen nodig heeft om te overleven...vergelijk maar met het rijk der dieren)

Dat de Oncy er steeds uit ligt is al erg genoeg, dus daarom dit bericht, bereidt u voor voor een tocht over de zee met hoge golven, walvissen die tegen de romp rammen en een driekoppige waterdraak die ons schip teistert, maar voor ons fictief is. Ik raad u wel aan om alle bewerkingen die NU gemaakt zijn, elders op te slaan, want de backup kan zo meteen of over een dag/paar dagen gemaakt zijn, als het goed blijft gaan. Ben ik wat vergeten...euh...oja. Dit wordt weer ouderwets oorlog voeren in ons eentje en nu de Koreanen de stuipen op het lijf jagen met het feit dat wij nu ook onafhankelijk zullen zijn. Een goede mogelijkheid voor de FO medewerkers en onze nieuwe Oncyclopedische strijdmacht om op neutral...nationali...vertrouwde doch heilige grond bezig te zijn. Dus, we hopen dat de serverproblemen na de verhuizing een stuk minder en zelfs helemaal OVER zullen zijn. U bent allen gewaarschuwd.

----------------------------------------------------------------------------------

Dit stond er dus. Het zegt genoeg. Er stond onder dat u dit blog in de gaten moet houden voor verdere ontwikkelingen in de zaak. Nou, u wordt op de hoogte gehouden, mochten er plotselinge vorderingen of problemen komen. Uiteraard komen wij ook met bericht als de verhuizing klaar is.

4 opmerkingen:

 1. We zullen Tammo 80 en alle Sophiaanse goden om hulp smeken en een aardbei offeren op het altaar van het succes. We branden de wierook van hoop en verlangen en zingen de liederen van verwachting en het nieuwe land.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jezus wat was dit druk om te lezen zeg...
  Maar goed, de Oncy gaat dus tijdelijk offline, hoezo eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er ging wat mis met de vorige... in ieder geval: waarom, omdat we de problemen met de server met het constant uitvallen van de site nu gewoon helemaal zat zijn. Het bewerken was tegelijkertijd zowat onmogelijk, het was niet te doen, zeg maar. Een wiki die bewerkingen nodig heeft om te overleven, maar constant plat ligt waardoor hij geen bewerkingen kan krijgen. Het voorbeeld met de dieren is logisch.

  BeantwoordenVerwijderen

Oncyclopedia heeft een blog!

Welkom op het blog van Oncyclopedia! Gebruikers kunnen stukjes plaatsen over Oncyclopedia, over zichzelf, of over hun ervaringen over Oncyclopedia. Er kunnen ook stukjes verschijnen over leuke nieuwtjes en weetjes. U kan (anoniem) reageren en wees alles behalve objectief. Maar uiteraard verwijzen we nog steeds naar onze enige echte site, Oncyclopedia! Leest wollig!